fredag 4 oktober 2013

Ignorance Is Bliss

Detta uttryck är välkänt och kanske utslitet men det kan inte hjälpas. Jag känner ett inre raseri över att det fortfarande är ett sant begrepp och användbart uttryck.
 
Fyra dagar efter att jag publicerat detta inlägg läser jag ett blogginlägg av Birger Schlaug som handlar om precis det jag talar om här. Han refererar till den högst aktuella politiska debatten och jag länkar till hans inlägg här. Läs gärna både hans och mitt inlägg. Det känns som om de hör ihop och Birger förklarar det på ett så bra och tydligt sätt.
 
 
 
 
Bild lånad från Occupy Wall St.
 
Mitt tilltal är vanligtvis vänligt, omsorgsfullt, kärleksfullt och taktfullt. Men jag börjar känna en inre eller yttre, vad vet jag, upprördhet. Eller egentligen börjar jag bli heligt förbannad över hur samhället ser ut. Hur vore det om vi alla höjde blicken från livskarusellen och kontrollerade hur allt hänger ihop. Hur vore det om vi alla medvetandegör oss om hur vi alla springer i ett ekorrhjul där det, för att vara kvar i hjulet levande, gäller att fortsätta springa. Vi springer inte i ett sådant hjul som stannar när vi slutar att springa. Människans ekorrhjul kännetecknas av att människor som slutar att springa kastas omkull och slår sig. Människor som slutar att springa vet inte hut. Människor som slutar att springa lastas för att vara lata. Människor som slutar att springa skärper sig inte. Människor som slutar att springa låser inte fast sig. Människor som slutar att springa frigör sig från krampen som gör oss blinda. Människor som slutar att springa får plötsligt möjlighet att höja blicken och se motorn bakom ekorrhjulet som aldrig slutar att snurra ens om en människa slutar att springa.
 
Mitt heliga raseri beror på att människor fortsätter att springa, blinda för upphovsmännen till det viljelösa tillståndet inne i detta hjul. Människornas viljelösa springande gör mig rasande. Människors livskarusell fortsätter och fortsätter rakt in i fördärvet. Människornas tid är mycket knapp och om vi under vår livstid inte slutar att springa utan att lyfta blicken och undersöka varför vi springer så förjordat, då är det kört för oss. Människorna har livet i sina egna händer och om vi fortsätter att springa lämnar vi vårt liv i karusellens förtryckarvals. Förtryckarvalsen erbjuder oss kalas varje helg så att vi orkar fortsätta springa en vecka till. Men varför, varför varför varför varför varför varför kan inte varje dag och varje dag i vårt liv vara en fest och ett kalas. Varför nöjer vi oss med två timmars nöje och samkväm på fredagskvällen???
 
Hur vore det om vi kupar händerna och lyfter blicken? Hur vore det om vi tog ett steg åt sidan och stannade upp våra steg? Hur vore det om vi slutade att springa? Hur vore det om vi såg handen som ständigt håller vårt hjul snurrande. Hur vore det om vi såg hur ena handen håller vårt hjul snurrande och gör vår värld snurrig och dimmig, samtidigt som den andra handen, lalalalalala, med ett hånflin kan suga ut oss, döda oss, förirra oss, lemlästa oss, förkrympa oss, låta oss jobba för brödsmulor när den kropp vars hand som snurrar vårt hjul (liv) festar på limpan. Jag är heligt förbannad över att vi fortfarande är blinda inför detta, de flesta av oss i alla fall. För tillsammans är vi starka och var och en är vi också starka, men så länge vi springer blinda i ekorrhjulet vet kardiologerna hur de ska diagnostisera oss.
 
Människans sjukdom heter skygglappar. Människans sjukdom är så enkel att bli av med. Men kardiologerna lever på att vi tror att våra skygglappar är den ödets lott som vi är tilldelade och som är vår gåva eller kanske förbannelse. Med skygglappar som lägger kardiologernas konspiration i tryggt förvar i våra hjärtan förundras jag inte över att vi tror att det är så här det är, och måste vara. Människans fängelse är inte större än ett par skygglappar. Människans begränsning i evighetens förmåga att skapa ett paradis på jorden ligger endast i våra skygglappar.
 
 
 
Bild lånad av Catalyzing Change
 
Litar vi blint på marknadsundersökningar då kommer det att bli så som det sägs att det är. Marknadsundersökningar ger en hint om vad människor tycker i en fråga. Men hur kan vi veta att undersökningen verkligen är sann. Marknaden är ju vi. Marknaden är vi och den undersökning som görs är en skenbild för att vi ska luras att visualisera en bild som passar karusellföraren. Marknadsundersökningen talar om för oss vad vi ska tänka. Marknadsundersökningen föser oss in i fållan och förser oss med en passande bild av verkligheten. Den lägger upp en skenbild av världen framför våra ögon för att vi inte ska se sanningen. Marknadsundersökningen är konstruerad för att vakta vårt sinne och därmed vår gudomliga potential som verkliga gudar. Men Människan själv, var och en av oss, är GUD. Människans förmåga att skapa det paradis som hon innerst inne längtar efter, är verklig och sann.
 
;) Kärlekens kommunikation arbetar sig inifrån och ut med hjälp av glimten ifrån evigheten eller ljuset ifrån norr. Myteriet på Bounty är utan tvekan högst aktuellt än i dag och likt Fletcher Christian upplyser jag er om att sannolikt sitter vi alla i samma båt som han gjorde för tvåhundra år sedan. Utom alla tvivel lär det inte hjälpa att göra myteri i den bemärkelse som man gjorde då. Myteri i vår tid har verkning endast om vi slutar att ro och springa. Skulle en av oss sluta att ro, då blir det kaos i alla led tills alla slutar att ro. Då infinner sig lugnet och vi, keruber och änglar, kan äntligen se vilka vi är. Vi är absolut inga slavar. Vi är gudar. Människans kompetens är verkningsfull och mynnar från hjärtat. Den kompetensen är evig, kraftfull och högst intelligent. Människans intelligens välsignar oss från djupet av våra själar och läker världens alla skrubbsår. Varför kan vi inte på allvar tro på det och förstå det? Människan har blivit tränad att springa, hon har blivit tränad att acceptera att hjärtat blir trött, utslitet och kraftlöst. Människan har blivit tränad att tro på att vi ska vara tacksamma för den konstgjorda andningen som sjukvård och läkemedel ger oss.
 
Sluta ro, sluta spring, sluta glo på dina tomma händer. Medvetandegör dig om slavdrivarens makt som ligger i intensivvården av ditt hjärta som får anstränga sig så. Utom alla tvivel luras vi att tro att konstgjord andning uppehåller livskraften. Utom alla tvivel är en livlös människa som får hjärt och lungräddning tacksam för att vara vid liv. Men att ta emot konstgjord andning i hela sitt liv och vara tacksam för det. Hmmmm. Människans konstgjorda andning ligger som ett fängelse omkring oss. Människans lilla bubbla av luft, som hon har blivit tilldelad, måste räcka hela livet. När luften tar slut då dör hon. Men om jag säger att luften inte är begränsad utan är evig. Om jag säger att konstgjord andning är kardiologernas sätt att förleda oss att tro att livet är förgängligt och att vi till varje pris måste springa för att få tillgång till såpass mycket luft att vi kan andas fram tills det är dags att fara hem till paradiset. Ingen annan än vi själva kan äga den luft vi andas. Ingen annan kan tilldela oss en viss kvot av livgivande luft. Människor som är tacksamma för konstgjord andning lever med skygglappar och lycksaliggör sig över två timmars fest i veckan.
 
Mitt heliga raseri gäller alla er som inte vill vakna. Ytterst handlar detta om en kärlekens revolution. Myteriet jag talar om handlar om att äntligen ta av sig skygglapparna och börja se, verkligen se. Myteriet på Bounty orsakades av att myteristerna hade skådat och upplevt det ljuva livet i söderhavet. De hade fått smaka paradisets nektar. Ta en titt under handen på hjärtat och inse att det eviga livets sötma låter hjärtat slå kärleksfulla, levande och eviga slag. Ingen kan mäta ut ditt hjärtas slag och tala om för dig att ditt liv är begränsat.
 
Ser ni inte hur det snurrar. Med det begränsade synfältet som skygglapparna ger och den falska bild av världen som marknadsundersökningarna ger, så talar vi våra bödlars språk. Mutor delas ut för att vi ska lockas att tro att allt är väl. Mutorna är väl valda och väl placerade. De fungerar som belöning och gör oss tacksamma. Tacksamheten får oss in i skenbar trygghet. Men kära vänner, det är dags att vakna upp. Mutor är egentligen inget att stå efter. Konstgjord andning är inget att stå efter. Kardiologi är inget att stå efter, eftersom fokus inom kardiologi ligger på hjärtats sjukdomar. Myteriet mot universums kardiologer är avgörande för vårt kärleksfulla hjärtas gudomliga återerövring. Lägg ner årorna, ta ett steg åt sidan. Tala med ditt eget hjärtas eviga kraft och allomfattande intelligens. Där finns alla svar och all visdom.

Mitt under handen på bröstet finns det eviga livet och den största kärlekens kraft. Finn tillit i att kärlekens kraft i ditt hjärta är kunskapens källa. Medvetandegör dig om ditt eget hjärtas gudomliga kraft. Medvetandegör dig om ditt eget hjärtas intelligens. Tala med ditt hjärta som vet ALLT. Undanbe dig inte längre. Lyft blicken och se vem som snurrar det hjul som du springer i. Förbanna dig över dessa män. Ta i med krafttag så att du får med dig åtminstone tio andra personer ut ur ekorrhjulet när du själv slutar att springa. Förvissa dig om att följa ditt eget hjärtas röst, som vet ALLT. Inget annat är viktigt. Endast ditt eget hjärtas eviga kraft som kallas kärlek, äv viktigt. Denna kraft undanber sig all konstgjord andning.
 
Mitt förbannade raseri börjar övergå i en medömkan, eftersom jag själv springer i samma hjul som ni. Men jag följer min egen uppmaning och försöker få med mig minst tio personer ut ur ekorrhjulet när jag själv slutar springa!

JennyliInga kommentarer:

Skicka en kommentar